Intervju med Maria Zellén

HR Manager på ST1
Utbildning FLU 1

Träningsläger i att stötta grupper.

– Förändringsledarutbildningen är som ett träningsläger i att stötta grupper i att utveckla sitt arbetssätt att bli mer effektivt, berättar Maria Zellén på St1 Sverige, som gått FLU under 2016.

– Samtidigt är det en nyttig duvning i självkännedom!

– Teori blandas med mycket praktik. Jag ökar min förståelse för var i utvecklingsprocessen grupper befinner sig, och hur jag som ledare kan anpassa ledarskapet för att stötta gruppen på bästa sätt.

Få ansvar att landa där det hör hemma. 

– Jag behövde hjälp med verktyg för att leda grupper och medarbetare på ett sätt som gör att jag inte själv tar på mig ansvaret för att uppgifter blir gjorda. Mitt problem var att jag ofta blev indragen i individers eller gruppers problem, vilket blev för jobbigt.

– Innan utbildningen kunde jag inte riktigt upptäcka vad det var som hände, och hur man kan göra så att ansvaret landar där det hör hemma: i gruppen.

Få syn på mig själv i förhållande till andra.

Jag har verkligen fått syn på hur mycket mitt eget förhållningssätt påverkar andra.

I min iver att ta på mig ansvar för allt och alla så gjorde jag det svårt för andra att ta ägarskap.  Jag tror att jag nu kan koppla bort mig själv på ett helt nytt sätt. Jag tror också att jag har blivit en bättre lyssnare och har inte längre så bråttom att servera goda råd och färdiga lösningar som tidigare.

Satsa tid, energi och mod!

– Det här är ingen vanlig ledarskapsutbildning, säger Maria.

– Utbildningen blir vad du och dina kursare gör den till. Du kommer parallellt med att du deltar i din kursgrupps utveckling att tränas i att utveckla  grupper och individer både på egen hand och tillsammans med andra.

– Ju modigare du är på att testa och pröva ju mer lär du dig om dig själv, ditt förhållningssätt och ditt sätt att leda förändring. Om du är intresserad av att gå den här kursen är mitt råd att du avsätter tid och energi för att delta fullt ut. Då kommer du att ha nytta av det du lär dig för lång tid framåt.

Läs fler referenser

"Jag vågar misslyckas mer nu och prova"

Läs om Lars Winges och vad han tycker om vår utbildning

Läs vad fler kunder och gruppdeltagare sagt

Här har vi samlat alla referenser från kunder och gruppdeltagare

Läs vad Björn Ring skriver om PFL programmet

Björn Ring jobbar på Sandvik och har gått PFL. Idag ser han mer av det outtalade.

Hur kan vi hjälpa dig?

Translate »

Anmälan

Kurs: FLU 
Omfattning: 9 kursdagar på internat + en dag på Zoom
Obs: Anmälan är bindande 30 dagar innan kursstart

När du skickat din anmälan får du en anmälningsbekräftelse till din email. Mailet kan hamna i skräpposten. Kontakta oss om du inte hittar den.