FLU 2

UTBILDNING I FACILITERANDE LEDARSKAP MED PRAKTISK TILLÄMPNING

FLU 2: Faciliterande ledarskap med praktisk tillämpning

Utbildning i faciliterande ledarskap med praktisk tillämpning riktar sig till nyckelpersoner med uppdrag att leda och stödja vardaglig förändring. Du har genomgått FLU 1 och vill fördjupa dig och få mer praktisk träning i skarpt läge. Under utbildningen stöter du på verkliga situationer där du lär och får erfarenhet genom att göra.

Kursledare: Kinna Person & Ulf Zwedberg
kinna.person@zp.se | ulf.zwedberg@zp.se

”Ju mer du ger av dig själv desto mer får du ut av utbildningen. Så ta tillvara på möjligheten. Den kan berika dig något ofattbart.”

 Johan Andersson, ST1 Sverige

Vår utbildning i faciliterande ledarskap är ett företagssamverkande upplägg för att utveckla ledarskap som involverar personer till att samverka. Utbildningen är för organisationer som har behov av att stödja förändring och kan bli grunden till lärandet i utbildningen. Deltagarna erbjuds att praktisera i varandras organisationer i skarpt läge med uppdrag att stödja pågående förändring och vardaglig utveckling. Nyfikenhet på personligt ledarskap och självinsikt samt ett reflektivt förhållningsätt har betydelse för att utveckla ditt ledarskap rejält i detta program. Därför att du som ledare är det främsta ”verktyget”.

Målsättning med Faciliterande ledarskap

Målet med utbildningen i Faciliterande ledarskap med praktisk tillämpning är att deltagarna ökar sin processkonsultativa förmåga genom att träna och reflektera i en rad olika situationer, både under kurstid och i uppdrag i en organisation. 

Innehåll i kursen

FLU 2 ger:

 • Ökad förmåga att leda i balans mellan att styra, ramsätta och stödja, utveckla.
 • Fördjupa metod och träning i att utveckla grupp till produktiv och ansvarsfull samverkan.
 • Praktisk tillämpning och träning i skarpa lägen i deltagarnas organisationer. Lära genom att göra i verkliga uppdrag!
 • Fördjupning av metoder och teorier som presenterades i FLU 1. Komplettering med fler perspektiv kring att läsa in situationen, att se och förstå vad som sker i fler systemnivåer parallellt – som en helhet.
 • Fortsatt personlig utveckling som vässar din förmåga till skärpt uppmärksamhet, kontakt och stabilitet i mötet med individer och grupper.
 • Fler goda möjligheter till personliga insikter och personligt ledarskap.

Skapa ett förändringsarbete

Erfarenheter från deltagarnas organisationer är en betydelsefull del i utbildningens praktiska och vardagsnära upplägg. Organisationer kan med fördel bidra med fler deltagare som samtidigt ges i uppdrag att samverka i pågående förändringsarbeten på hemmaplan med stöd av utbildningen. Detta har visat sig vara en framgångsfaktor. Syftet är då att ge möjlighet till en samlad insats inom en organisation, utan att behöva arrangera en egen intern utbildning, och samtidigt få tillgång till insikter, lärande och utmaningar från andra organisationer.

Omfattning

FLU 2 ges under 6 kurstillfällen, mestadels på internat och omfattar 14 dagar. Tillfällena varvas med 4 halvdagar med handledning.

Ett projektarbete sker parallellt där du praktiserar den stödjande rollen i skarpt läge, dock inte i din egen arbetsgrupp. Projektarbetet motsvarar 2 – 3 dagars arbete.

Ett avslutande arbete sammanfattar och integrerar ditt lärande i dig själv. Efter FLU 1 och 2 erhåller du kursbevis i förändringsledarskap. 

Träffar 2021

 • Introduktion 13 jan
 • Modul 1: 2-4 feb
 • Modul 2: 16-18 mars
 • Modul 3: 28-29 april
 • Modul 4: 8-10 juni
 • Modul 5: 26-27 aug

Vad säger tidigare deltagare?

Har du frågor?

Här hittar du vanliga frågor och svar om kursen.

Ladda ner program

Ta del av kursens detaljplan. Få en inblick i kursens utformning och innehåll.

Kurskostnad

Kurspris: 55 000 SEK exklusive moms. Kostnad för internat tillkommer.

Relaterade artiklar

"Jag vågar misslyckas mer nu och prova"

Läs om Lars Winges och vad han tycker om vår utbildning

Läs vad fler kunder och gruppdeltagare sagt

Här har vi samlat alla referenser från kunder och gruppdeltagare

Vill mer? Läs om programmet PFL

Läs mer om vårt ettåriga program PFL som är FLU 1 och FLU 2 i ett
Translate »

Anmälan

Kurs: FLU 2 
Omfattning: 14 kursdagar på internat
Sista anmälningsdag
Start: Hösten 2021

Man bör vara minst 2 personer från samma organisation i denna utbildning, det är en stor fördel. Minst 12 deltagare i gruppen, max 16.

När du skickat din anmälan får du en anmälningsbekräftelse till din email. Mailet kan hamna i skräpposten. Kontakta oss om du inte hittar den.

Jag vill veta mer

Lämna dina uppgifter nedan så hör vi av oss för att prata om hur vi kan hjälpa dig eller din organisation. 

Anmälan

Kurs: FLU 1 
Omfattning: 9 kursdagar på internat + en dag på Zoom
Start: Januari 2022
Obs: Anmälan är bindande efter – 1 dec 2021

När du skickat din anmälan får du en anmälningsbekräftelse till din email. Mailet kan hamna i skräpposten. Kontakta oss om du inte hittar den.